Waarom Bodrum?

bdrms
De stad Bodrum ligt aan de Egeïsche kust op 45 km ten zuiden van het vliegveld Bodrum Milas. Het gehele jaar worden er lijnvluchten onderhouden.
In toenemende mate worden er chartervluchten in de winterperiode aangeboden.
De innemende badplaats Bodrum, het vroegere Halikarnassus, is de grootste toeristische locatie in het gebied dat het schiereiland van Bodrum wordt genoemd. Het gehele schiereiland is geliefd bij de toeristen. De natuurliefhebber wordt op zijn wenken bediend door de pittoreske baaien van de badplaatsen Bodrum, Gümbet, Bitez, Ortakent, Karabag, Turgutreis, Gümüslük, Yalikavak, Torba, Güvercinlik en Bogaziçi. Een boottocht langs de kusten van het schiereiland is een onvergetelijke gebeurtenis. Voor de cultuurhistorisch geïnteresseerde toerist zijn er op het schiereiland een tal van archeologische vindplaatsen. Op het gehele schiereiland is er een zeer modern en een behoorlijk goed onderhouden wegennetwerk aanwezig.
Het openbaar vervoersnetwerk is uitgebreid en goed werkend.
Ook de klimatologische omstandigheden zijn optimaal te noemen. In de lente schommelen de temperaturen tussen de 20 en de 30 graden. In de zomer wordt het leven aan- genaam gemaakt door een combinatie van westenwind en een droge warme lucht. Herfst is er nauwelijks en in de winter wordt het vriespunt bijna nooit gehaald. De gezondheidsvoorzieningen op het schiereiland zijn uitermate goed. Alleen al in Bodrum zijn 3 ziekenhuizen gevestigd, die uitgerust zijn met de meest moderne apparatuur en dag en nacht geopend zijn.
bdrmm